Werkwijze Chiropractie Hilversum

 

De behandeling die je krijgt is altijd zorgvuldig afgestemd op jouw lijf, jouw persoonlijke situatie en jouw mogelijkheden.

Chiropractie Hilversum - Specialist in nek-, rug-, en bekkenklachten

Intake en diagnose

Alleen met een goede diagnose kunnen we de oorzaak van jouw klachten wegnemen. In het eerste consult nemen we uitgebreid de tijd voor onderzoek. We kijken naar je lichaamsbouw, manier van bewegen, klachten in het verleden, je leefstijl en persoonlijke situaties die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van de klacht. Je krijgt uitleg over de oorzaak van je klachten en hoe deze te behandelen is.

Wat je moet weten

Tijdens het onderzoek draag je je onderbroek en bh of eventueel een sportbroekje met sport-bh. We kunnen je lichaamshouding en manier van bewegen dan goed zien om de juiste diagnose stellen.

Behandeltraject

Gemiddeld heb je 5-8 behandelingen nodig om te zorgen dat je pijnvrij bent en blijft. Het behandeltraject bestaat uit verschillende fasen.

Fase 1. Pijnbestrijding
In de eerste fase wordt gekeken hoe we snel de (ergste) pijn kunnen wegnemen. Dan kun je direct beter bewegen en voel je je een stuk beter.

Fase 2. Correctie
In de tweede fase wordt gekeken hoe we je lichaam weer in balans kunnen laten functioneren, zodat je weer normaal alle dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren.

Fase 3. Onderhoudsfase
In deze fase wordt gekeken of er geen terugval plaatsvindt. De behandeling is gericht op het versterken van de spieren rondom de wervelkolom en het soepel houden van gewrichten.

Wat je moet weten

Behandelingen worden afgestemd op jouw lijf, jouw persoonlijke situatie en jouw mogelijkheden en er worden geen medicijnen gebruikt.

Klachtenvrij blijven

Nu je pijnvrij bent, wil je dat blijven. In deze laatste fase krijg je persoonlijke oefeningen, advies en begeleiding om in de toekomst zelf rugpijn, nekpijn en andere pijnklachten te voorkomen. Je houdt je lichaam zelf beter in balans. Dat versterkt je gezondheid en geeft je meer bewegingsvrijheid, zelfvertrouwen en energie.

Wat je moet weten

In dit stadium zorg je zelf goed voor je rug en lijf en kun je altijd contact opnemen als het toch even wat minder goed gaat.

Rug- en nekklachten voorkomen in de toekomst

Onze aanpak is niet alleen gericht op het verhelpen van pijnklachten.
We helpen je ook om pijnklachten te voorkomen in de toekomst.

Hoe we dat doen?

 

$

Met periodieke controle en ondersteuning die je rug, nek en alle bewegingsfuncties van je lichaam soepel, sterk en gezond houden.

$

Met de juiste begeleiding en adviezen heb jij de tools in handen om pijnklachten te voorkomen.

N

Meer vertrouwen in je lichaam

N

Langer pijnvrij

N

Meer vrijheid in je leven

N

Meer grip op je gezondheid

Snel weer soepel bewegen en pijnvrij leven?

Je hebt snel een afspraak en geen verwijzing nodig