Chiropractie Hilversum

Snel weer soepel bewegen en pijnvrij leven 

Of lees eerst verder wat Chiropractie Hilversum voor je kan doen

Chiropractie Hilversum - Specialist in nek-, rug-, en bekkenklachten

Wat is chiropractie?

De juiste zorg voor een gezond lichaam

Chiropractie richt zich op klachten die te maken hebben met je wervelkolom en zenuwstelsel. Je wervelkolom beschermt je ruggenmerg, van waaruit zenuwen je hele lichaam aansturen. Als zich in je wervelkolom blokkades of verstoringen voordoen, heeft dat gevolgen voor hoe je zenuwstelsel je lichaam aanstuurt. Spieren krijgen dan geen goede seintjes meer door en worden pijnlijk, stijf of slap. Bewegen wordt daardoor steeds lastiger.

Blokkades en verstoringen beginnen klein, maar kunnen uiteindelijk leiden tot veel pijn en functieverstoringen. Een chiropractor kijkt niet alleen naar je klacht, maar behandelt de oorzaak van je klacht. Door de oorzaak weg te nemen, kan je weer gezond en pijnvrij bewegen en leven.

Chiropractie – snel en zonder medicijnen weer pijnvrij door het leven

Voor wie is Chiropractie Hilversum bedoeld?

In onze praktijk behandelen we heel verschillende mensen. Van jong tot oud, mensen die lichamelijk veel bezig zijn of juist veel zitten. Sporters, mensen met artrose en botontkalking, vrouwen met klachten tijdens hun zwangerschap, kinderen en baby’s.

Eén ding hebben ze gemeen: ze willen zo snel mogelijk van hun pijnklachten af. Chiropractie Hilversum heeft een enthousiast en betrokken team met verschillende specialisaties. Zo bieden we passende hulp aan mensen met heel uiteenlopende klachten.

Snel weer pijnvrij bewegen en voluit leven

Ieder mens is anders. Je lijf, je werk, persoonlijke omstandigheden. Alles in je dagelijkse leven heeft invloed op je vitaliteit en welzijn. In een eerste consult onderzoeken we daarom zorgvuldig hoe je klachten zijn ontstaan en welke omstandigheden van invloed zijn op je pijn: fysiek zwaar werk, veel zitten, een stressvolle baan of thuissituatie, een ongeluk in het verleden. Alles wordt doorgenomen om tot de juiste diagnose te komen. Alleen dan kunnen we behandelingen optimaal inzetten en de oorzaak van je klachten wegnemen, zodat jij snel weer pijnvrij kunt bewegen en leven.

Chiropractie Hilversum

Goed om te weten

  • Behandelingen worden vergoed vanuit vrijwel alle aanvullende verzekeringen
  • Je hebt géén verwijzing van de huisarts nodig
  • Je kunt snel bij ons terecht. Bij acute klachten binnen 2 werkdagen
  • Behandelingen worden afgestemd op jouw lijf, jouw persoonlijke situatie en jouw mogelijkheden
  • Er worden geen medicijnen voorgeschreven

Snel van je rug- of nekklachten af?

Veelgestelde vragen over chiropractie

Wat doet een chiropractor?

Je chiropractor neemt blokkades in je bewegingsapparaat en met name je wervelkolom weg. Een blokkade in je nek kan uiteindelijk zorgen voor bijvoorbeeld een stijve nek, pijn in je arm of hoofdpijn. Wanneer de bewegelijkheid van je gewrichten herstelt en je lichaamshouding verbetert, verdwijnt de pijn.

Hoe werkt een chiropractie behandeling?

Chiropractie maakt gebruik van verschillende behandeltechnieken die gewrichten beweeglijker maken en het zenuwstelsel beter laten functioneren. Bij iedereen bekijken we welke techniek het beste resultaat oplevert. Bij sommige technieken geven we een lichte, snelle druk met de hand, direct op de huid, op de plek van de blokkade. Een zogenaamde manipulatie. Bij andere technieken bewegen we het gewricht langzaam in een bepaalde richting. Dit wordt een mobilisatie genoemd. Ook geven we soms druk op spieren of bindweefsels als die de beweeglijkheid van een gewricht belemmeren. De behandelingen zijn zelden echt pijnlijk en zorgen vrijwel direct voor minder pijn, meer ontspanning en een soepeler lijf dat je beter kunt bewegen.

Is een chiropractor een kraker?

Een goede vraag én een hardnekkig misverstand. In de volksmond werd de chiropractor lange tijd ook wel de ‘kraker’ genoemd. Omdat je bij de behandeling van de gewrichten soms een licht krakend geluid hoort. Dat geluid komt niet van je gewrichten of botten die kraken. Gelukkig niet! Het is een heel klein beetje gas dat in de smeerolie van je gewrichten zit en vrijkomt. Je kunt het vergelijken met het ontkurken van een wijnfles of het opendraaien van een jampot: je hoort een plop door een verschil in druk bij het openmaken. Het krakende geluid doet geen pijn en het is absoluut ongevaarlijk. Het ‘krakje’ is ook nooit het doel. Met de behandeling wordt de beweeglijkheid van de gewrichten verbeterd.

Is chiropractie veilig voor iedereen?

Chiropractie behandelingen zijn net als fysiotherapie of manuele therapie absoluut veilig. Chiropractoren zijn universitair opgeleid (5 jaar) en intensief getraind in de praktijk om behandelingen aan de wervelkolom uit te voeren. Jaarlijks volgt je chiropractor verplicht bijscholingen om zijn of haar registratie te houden. Twijfelt je chiropractor aan de oorzaak van je pijn of klachten, dan word je altijd doorverwezen naar de huisarts voor aanvullend onderzoek.

Ik heb botontkalking of artrose. Kan ik dan behandeld worden?

Iedereen krijgt op enig moment te maken met botontkalking en artrose (slijtage) van gewrichten. Net zoals we op den duur allemaal grijze haren krijgen en een leesbril nodig hebben. We passen de behandeling altijd aan je algehele gezondheid en leeftijd aan. Vaak helpt het bewegelijker maken van je gewrichten juist om de pijn en stijfheid als gevolg van slijtage te verminderen. Je kunt dan weer soepeler en makkelijker bewegen.

Hoelang duurt een behandeltraject?

Gemiddeld genomen heb je een duidelijke vermindering van klachten binnen 5 behandelingen. Soms is de pijn al na 2-3 keer weg. Iedereen is uniek en elke klacht is uniek, dus een exact aantal behandeling is niet te geven. Klachten die al langer aanwezig zijn, hebben vaak iets meer tijd nodig dan klachten die kortgeleden zijn ontstaan. Ook spelen je algehele fysieke en mentale gezondheid, je leefstijl en je mogelijkheid en bereidheid om zelf actief mee te helpen aan het herstel een rol.

 

In de eerste weken behandelen we je 1x per week. Zodra het beter gaat, wordt de behandelfrequentie afgebouwd naar 1x per 2-6 weken. Zo nodig wordt een onderhoudsbehandeling geadviseerd eens per 3-6 maanden.

Is een chiropractie behandeling pijnlijk?

Onze patiënten geven vaak aan dat we de vinger precies op de zere plek leggen. Zij ervaren de behandeling zelden als pijnlijk, maar als er op een gevoelige plek wordt gedrukt, kun je dat natuurlijk wel voelen. We krijgen ook vaak te horen dat het fijne pijn is, omdat je voelt dat er iets aan gedaan wordt.

Moet ik rekening houden met een reactie na een behandeling?

Het doel van een behandeling is dat er wat verandert in het lichaam, dus het is niet gek dat mensen merken dat ze behandeld zijn. De een merkt meer dan de ander, afhankelijk van de aard en hevigheid van de klacht en de algehele gezondheid. Vaak merken mensen meteen al wat verlichting en bewegen zij soepeler, maar later kunnen ze toch merken dat het lijf nog bezig is om te herstellen.

 

De meeste reacties op een chiropractie behandeling zijn kort van duur en bestaan uit wat gevoeligheid in het behandelde gebied en moeheid. Deze reacties verdwijnen normaal gesproken na enkele uren of hooguit 2-3 dagen. Wij adviseren altijd om zeker de eerste 24 uur na de behandeling rustig aan te doen, af te wisselen van houding en niet te sporten of zwaar (huishoudelijk) werk te doen. Zo kun je zelf ervaren hoe je reageert. Gun je lijf de tijd om zich aan te passen!

Ik heb al van alles geprobeerd, waarom zou chiropractie wel werken?

Veel mensen hebben van alles geprobeerd, maar zijn toch blij dat ze de stap naar de chiropractor hebben gezet. Door het uitgebreide vraaggesprek en het onderzoek komen er soms toch nieuwe dingen aan het licht die voor verbetering kunnen zorgen. Mochten wij je niet kunnen helpen, dan zullen wij dat aangeven en meedenken over andere mogelijkheden om van je klachten af te komen.

Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op.

Aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)

Al onze chiropractoren zijn aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie, de grootste beroepsorganisatie voor chiropractie in Nederland.

Snel van je rug- of nekklachten af?
Maak een afspraak met één van onze chiropractoren