Korte behandeltrajecten

Gespecialiseerde chiropractoren

Eén vaste behandelaar

Tussentijds bereikbaar voor vragen en advies

Chiropractie Hilversum

Deskundig, professioneel, persoonlijk

Bij Chiropractie Hilversum behandelen we geen klachten of patiënten, maar mensen. En ieder mens is anders. Dat maakt ons werk zo leuk. Een behandeling is nooit routine. Iedere diagnose vraagt persoonlijke aandacht, een scherp luisterend oor, creativiteit en betrokkenheid om de best passende oplossingen te realiseren. In de afgelopen 30 jaar hebben we behoorlijk wat ervaring opgedaan, waarmee we jou graag helpen om snel weer soepel en pijnvrij te kunnen bewegen!

Weer soepel en pijnvrij bewegen

 

N

Meer vertrouwen in je lichaam

N

Meer vrijheid in je leven

N

Meer grip op je gezondheid

Maak kennis met het team van Chiropractie Hilversum

Ons team bestaat uit 3 bevlogen chiropractoren en 3 enthousiaste en betrokken praktijkassistenten, die graag al je vragen beantwoorden en je helpen bij het maken van een afspraak.

Nicoline Lambers MSc, DC

Nicoline heeft na haar studie aan het Anglo-European College of Chiropractic (AECC) in Engeland ruim 20 jaar een chiropractiepraktijk gerund in Den Bosch. Uitleg geven en kennis delen met patiënten en chiropractie studenten heeft ze altijd een erg leuk aspect van haar werk gevonden. Dit bracht haar in 2015 opnieuw naar Engeland, waar ze ruim 5 jaar les heeft gegeven op het AECC University College. Terug in Nederland heeft ze Chiropractie Hilversum overgenomen van chiropractor Rob Knegt, die in 2021 met pensioen is gegaan. Het werken met mensen, het puzzelen hoe je iedere individuele patient snel en effectief kunt helpen en hen laten zien hoe ze zelf kunnen zorgen dat klachten niet terugkomen, blijft voor haar onverminderd leuk. Zelf wil ze natuurlijk ook fit blijven. Dat doet ze door veel te golfen, te fietsen, te wandelen en Pilates te doen. Je werk op tijd loslaten is ook belangrijk om fit te blijven. Dus eindigt ze iedere dag steevast nog even met een mooi boek.

Aanwezig: Maandag, dinsdagmiddag, woensdag, donderdagmiddag en vrijdagochtend.

Specialisaties:

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Klachten in de nek, arm en pols
 • Bewegingsproblemen vanuit de heup, voet en enkel
 • Stenose klachten in de lage rug of nek
 • Klachten bij het ouder worden

Maak een afspraak bij Nicoline:

Jonger dan 12 jaar? Klik hier.

Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij Nicoline onder behandeling geweest? Klik dan hier.

Nienke Floor MSc, DC

Nienke Floor is in 2000 afgestudeerd aan het Anglo-European College of Chiropractic in Engeland en is daarna bij Chiropractie Hilversum aan de slag gegaan. Daar heeft ze zich onder meer gespecialiseerd in het behandelen van baby’s, kinderen en klachten rondom de zwangerschap. Ze werkt hierbij samen met consultatiebureaus en verloskundigen. Ze vindt het heel fijn om mensen op een natuurlijke manier te behandelen, zonder medicatie of ingrepen. Het lichaam weer in balans brengen zodat mensen weer pijnvrij en optimaal kunnen bewegen en leven, dat is voor haar na al die jaren nog steeds het mooiste werk wat er is. Als Nienke niet werkt, besteedt ze haar tijd en zorg aan haar gezin met 3 kinderen en zoekt ze graag de natuur en de bergen op. Daar trekt ze haar hardloop- of wandelschoenen aan. Zo houdt ze haar lijf fit en haar hoofd leeg, zodat ze er de volgende dag weer kan zijn voor haar patiënten.

Aanwezig: Maandagochtend (om de week), dinsdagochtend, donderdag en vrijdag.

Specialisaties:

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Bekkenklachten
 • Huilbaby’s en andere klachten bij baby’s
 • Motorische- en ontwikkelingsklachten bij kinderen
 • Zwangerschapsgerelateerde klachten

Maak een afspraak bij Nienke:

Jonger dan 12 jaar? Klik hier.
Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij Nienke onder behandeling geweest? Klik dan hier.

Wouter de Ruijter BSc (Fysio), M(Chiro), DC

Wouter kwam vanwege een blessure tijdens zijn studie fysiotherapie zelf als patiënt terecht bij Chiropractie Hilversum. Hij ondervond snel hoe effectief chiropractie kan zijn (na 2 behandelingen was zijn nekpijn over) en was onder de indruk van het uitgebreide onderzoek en de behandelingen. Na zijn studie besloot hij daarom zich verder te specialiseren in de chiropractie. Hij voltooide de universitaire Master Chiropractie aan het AECC University College in Engeland, deed werkervaring op in Utrecht en ging daarna werken in de praktijk waar ooit zijn interesse voor chiropractie was gewekt. Wouter is nog altijd gefascineerd door hoe spieren, gewrichten en organen automatisch samenwerken in ons lichaam, zelfs bij de meest eenvoudige, dagelijkse dingen. En als dit even niet goed werkt, helpt hij je graag om je klachten op te lossen. Zelf blijft Wouter fit door veel te bewegen. Hij houdt van voetballen, snowboarden, CrossFit én van leuke dingen doen samen met zijn vrouw en kinderen.

Aanwezig: Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Specialisaties:

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Acute (rug)klachten
 • Sportblessures
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Zwangerschaps- en klachten bij baby’s

Maak een afspraak bij Wouter:

Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij Wouter onder behandeling geweest? Klik dan hier.

Joukje de Rue

Joukje is een vertrouwd gezicht in de praktijk. Ze geniet al ruim 23 jaar van het werken met mensen in haar rol als praktijkassistent. Zorgen dat alles goed geregeld is en dat iedere patiënt persoonlijke aandacht krijgt, is voor haar vanzelfsprekend.

Marja Ides

Marja is praktijkassistent sinds 2009. Met veel plezier regelt ze alle afspraken en zorgt ze dat de administratie en het archief op orde zijn. Ze staat voor iedereen klaar die belt of de praktijk binnenkomt en zorgt dat patiënten zich snel op hun gemak voelen.

Emma Knegt

Tijdens haar studietijd viel Emma regelmatig in achter de balie. Inmiddels is zij zelf Oefentherapeut Cesar en begeleidt ze mensen bij het verbeteren van hun lichaamshouding en bewegingsgewoonten. Zij biedt met haar expertise en in overleg met de chiropractor een mooie aanvulling op een chiropractie traject. Daarnaast vindt zij het nog altijd leuk om twee dagdelen als praktijkassistent bij Chiropractie Hilversum te werken.

Aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)

Alle chiropractoren van Chiropractie Hilversum zijn aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie, de grootste beroepsorganisatie voor chiropractie in Nederland.

Snel af van je rugpijn, nekpijn, bekkenklachten of stijve spieren en gewrichten?

Maak een afspraak met één van onze chiropractoren