• Head

Tarieven per 1 juli 2022

Eerste consult: €85,00
Eerste consult kind tot 12 jaar: €75,00
Vervolg consult: €63,00
Consult > 2 jaar geleden en < 5 jaar geleden (dubbel consult): € 75,00
Consult > 5 jaar geleden (nieuw consult): € 85,00
Niet nagekomen consult: €31,50*

*Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van te voren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt het niet nagekomen consult niet.

Check-up van een kind tot 12 jaar zonder klachten, waarvan een ouder onder behandeling is: gratis

Betaling

Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Het is gebruikelijk (en de afspraak met de ziektekostenverzekeringen) dat de patiënt iedere behandeling direct na de behandeling afrekent aan de balie, bij voorkeur per PIN, of eventueel contant (gepast). U ontvangt een kwitantie per email, of indien gewenst geprint, die u zelf door kunt mailen naar uw verzekeraar als u verzekerd bent voor chiropractie.

Verwijzing

Voor nagenoeg alle verzekeringen is een verwijzing van de huisarts niet nodig, toch adviseren wij u om dit bij uw verzekering na te vragen.

Vergoedingen

Om u zoveel mogelijk van dienst te zijn hebben we voor de meeste verzekeringsmaatschappijen de vergoedingen voor 2023 voor u op een rij gezet.Uw Polis

U heeft van uw verzekeraar een polisaanbod ontvangen voor 2023. U kunt besluiten om dit aanbod te accepteren of u kunt ervoor kiezen om over te stappen.

Opzeggen oude zorgverzekering en overstappen

U moet uw oude zorgverzekering voor 1 januari 2023 opgezegd hebben. Als u niets doet, geldt het aanbod van uw huidige verzekeraar. Uw verzekering loopt dan gewoon door.

Nieuwe zorgverzekering afsluiten

Uw nieuwe zorgverzekering moet vóór 1 februari 2023 afgesloten zijn. Met terugwerkende kracht is de ingangsdatum van uw verzekering 1 januari 2023. Als u te laat bent met het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering, dan kunt u een boete krijgen. Er geldt een acceptatieplicht voor het basispakket.

Let op bij aanvullende verzekeringen

Stel dat u voor uw aanvullende verzekering wilt overstappen naar een andere verzekeraar. Dan kan het zijn dat u een medische verklaring moet invullen. Houd er rekening mee dat het extra tijd kost om dit te verwerken! Daarbij is het zo dat de acceptatieplicht niet geldt voor aanvullende verzekeringen. Vraag daarom de nieuwe aanvullende verzekering ruim voor 1 januari 2023 aan. U weet dan voor 1 januari of u de aanvullende verzekering van uw keuze bij de nieuwe verzekeraar kunt afsluiten, en moet dan de oude aanvullende verzekering voor 1 januari opzeggen.

Overstapservice

Zorgverzekeraars hebben onderling afspraken gemaakt voor mensen die overstappen. U kunt de nieuwe verzekeraar vragen om de oude verzekering(en) voor u op te zeggen. Als u van die service gebruik wilt maken, moet u zich echter vóór 1 januari 2023 bij de nieuwe verzekeraar hebben aangemeld. Alleen dan kan de nieuwe verzekeraar uw opzegging bij de oude verzekeraar op tijd voor u regelen. Als u wilt overstappen en in de maand januari nog wilt nadenken over de verzekeraar van uw keuze, moet u de oude verzekering dus voor 1 januari 2023 zelf opzeggen.

Deze informatie is mogelijk gemaakt met medewerking van: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chiropractie


Kerkelandenlaan 3-L | 1216 RN Hilversum | 035 6244633 | info@chiropractiehilversum.nl

035 6244633