Tarieven en vergoeding chiropractie behandeling

Goed om te weten

N

Vergoed vanuit je aanvullende verzekering

N
Geen eigen risico
N
Geen verwijzing nodig
N
Snel een afspraak
Chiropractie Hilversum - Specialist in nek-, rug-, en bekkenklachten

Chiropractie vergoeding

Geen eigen risico

Chiropractie behandelingen worden door bijna alle zorgverzekeringen deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaan niét af van het wettelijke verplichte eigen risico.

Wat vergoedt mijn verzekering?

Bekijk hieronder het overzicht

Tarieven chiropractie 2024

Eerste consult (45 min) € 85,00
Eerste consult kind tot 12 jaar (45 min) € 75,00
Vervolgconsult (15-20 min) € 63,00
Consult 2-5 jaar na laatste behandeling (30-40 min) € 75,00
Consult > 5 jaar na de laatste behandeling (45 min) € 85,00
Niet-nagekomen/te laat afgezegd consult € 31,50
Check-up kind tot 12 jaar zonder klachten, waarvan één ouder onder behandeling is in de praktijk Gratis

Betaling en kwitantie

Chiropractie Hilversum heeft geen contracten met verzekeraars. Na een consult kun je direct betalen bij de balie. Bij voorkeur met pin of gepast contant. Je ontvangt een kwitantie per mail, die je direct kunt indienen bij je verzekeraar waar je aanvullend verzekerd bent voor chiropractie behandelingen.

Verhinderd voor een afspraak?

Kun je niet naar je afspraak komen, laat het ons minimaal 24 uur van tevoren weten. We brengen de voor jou gereserveerde tijd dan niet in rekening. Laat je ons niet tijdig (24 uur van tevoren) weten dat je niet komt, dan zijn we helaas genoodzaakt om € 31,50 in rekening te brengen.

Snel weer soepel bewegen en pijnvrij leven?

Afspraak op korte termijn mogelijk

Veelgestelde vragen over chiropractie

Wat doet een chiropractor?

Je chiropractor neemt blokkades in je bewegingsapparaat (en met name je wervelkolom) weg. Een blokkade in je nek kan uiteindelijk zorgen voor bijvoorbeeld een stijve nek, pijn in je arm of hoofdpijn. Wanneer de bewegelijkheid van je gewrichten herstelt en je lichaamshouding verbetert, lost de pijn op.

Hoe werkt een chiropractie behandeling?

Chiropractie maakt gebruik van verschillende behandeltechnieken die gewrichten beweeglijker maken en het zenuwstelsel beter laten functioneren. Bij iedereen bekijken we welke techniek het beste resultaat oplevert. Bij sommige technieken geven we een lichte, snelle druk met de hand, direct op de huid, op de plek van de blokkade. Een zogenaamde manipulatie. Bij andere technieken bewegen we het gewricht langzaam in een bepaalde richting. Dit wordt een mobilisatie genoemd. Ook geven we soms druk op spieren of bindweefsels als die de beweeglijkheid van een gewricht belemmeren. De behandelingen zijn zelden pijnlijk en zorgen vrijwel direct voor minder pijn, meer ontspanning en een soepeler lijf dat je beter kunt bewegen.

Is een chiropractor een kraker?

Een goede vraag én een hardnekkig misverstand. In de volksmond werd de chiropractor lange tijd ook wel de ‘kraker’ genoemd. Omdat je bij de behandeling van de gewrichten soms een licht krakend geluid hoort. Dat geluid komt niet van je gewrichten of botten die kraken. Gelukkig niet! Het is een heel klein beetje gas dat in de smeerolie van je gewrichten zit en vrijkomt. Je kunt het vergelijken met het ontkurken van een wijnfles: het klinkt als een krakend geluid. Je voelt daar niets van en het is absoluut ongevaarlijk. Het ‘krakje’ is ook nooit het doel. Met de behandeling wordt de beweeglijkheid van de gewrichten verbeterd.

Is chiropractie veilig voor iedereen?

Chiropractie behandelingen zijn net als fysiotherapie of manuele therapie absoluut veilig. Chiropractoren zijn universitair opgeleid (5 jaar) en intensief getraind in de praktijk om behandelingen aan de wervelkolom uit te voeren. Jaarlijks volgt je chiropractor verplicht bijscholingen om zijn of haar registratie te houden. Twijfelt je chiropractor aan de oorzaak van je pijn of klachten, dan word je altijd doorverwezen naar de huisarts voor een aanvullend onderzoek.

Ik heb botontkalking of artrose. Kan ik dan behandeld worden?

Iedereen krijgt op enig moment te maken met botontkalking en artrose (slijtage) van gewrichten. Net zoals we op den duur allemaal grijze haren krijgen en een leesbril nodig hebben. We passen de behandeling altijd aan je algehele gezondheid en leeftijd aan. Vaak helpt het bewegelijker maken van je gewrichten juist om de pijn en stijfheid als gevolg van slijtage te verminderen. Je kunt dan weer soepeler en makkelijker bewegen.

Hoelang duurt een behandeltraject?

Gemiddeld genomen heb je een duidelijke vermindering van klachten binnen 4-6 behandelingen. Soms is de pijn al na 2-3 keer weg. Iedereen is uniek en elke klacht is uniek, dus een exact aantal behandeling is niet te geven. Klachten die al langer aanwezig zijn, hebben vaak iets meer tijd nodig dan klachten die kortgeleden zijn ontstaan. Ook spelen je algehele fysieke en mentale gezondheid, je leefstijl en je mogelijkheid en bereidheid om zelf actief mee te helpen aan het herstel een rol.

In de eerste weken behandelen we je 1x per week. Zodra het beter gaat, wordt de behandelfrequentie afgebouwd naar 1x per 2-6 weken. Zo nodig wordt een onderhoudsbehandeling geadviseerd eens per 3-6 maanden.

Is het mogelijk om preventief te behandelen?

Net zoals je huis, auto en tanden heeft ook je rug onderhoud nodig. Veel van onze patiënten hebben er baat bij om een aantal keer per jaar (2 – 4 keer per jaar) preventief behandeld te worden. Dit helpt je om soepel te blijven bewegen en alles te kunnen doen wat je wilt.

Maak online je afspraak

Al onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in rug-, nek-, schouder- en gewrichtsklachten. Daarnaast hebben Wouter, Nienke en Nicoline alle drie hun eigen specialisaties.

Wouter de Ruijter

Specialisaties:

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Acute (rug)klachten
 • Sportblessures
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Zwangerschaps- en klachten bij baby’s

Maak een afspraak bij Wouter:

Jonger dan 12 jaar? Klik hier.
Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij Wouter onder behandeling geweest? Klik dan hier.

Nienke Floor

Specialisaties:

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Bekkenklachten
 • Huilbaby’s en andere klachten bij baby’s
 • Motorische- en ontwikkelingsklachten bij kinderen
 • Zwangerschapsgerelateerde klachten

Maak een afspraak bij Nienke:

Jonger dan 12 jaar? Klik hier.
Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij Nienke onder behandeling geweest? Klik dan hier.

Nicoline Lambers

Specialisaties:

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Klachten in de nek, arm en pols
 • Bewegingsproblemen vanuit de heup, voet en enkel
 • Stenose klachten in de lage rug of nek
 • Klachten bij het ouder worden

Maak een afspraak bij Nicoline:

Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij Nicoline onder behandeling geweest? Klik dan hier.

Eerst beschikbare afspraak

Geen voorkeur voor een behandelaar? Maak dan een afspraak bij de eerst beschikbare behandelaar.

Let op: voor zwangerschaps- en klachten bij baby's kan je alleen terecht bij Wouter en Nienke.

Jonger dan 12 jaar? Klik hier.

Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij ons onder behandeling geweest? Klik dan hier.

Aangesloten bij Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)

Al onze chiropractoren zijn aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie , de grootste beroepsorganisatie voor chiropractie in Nederland.

Snel van je rug- of nekklachten af?
Maak een afspraak met één van onze chiropractoren