Rugklachten verminderen?

 

Of lees eerst meer informatie over rugklachten verminderen
Chiropractie Hilversum - Specialist in nek-, rug-, en bekkenklachten

Rugpijn in onderrug, middenrug of bovenrug

Rugpijn komt veel voor. In de onderrug, middenrug en bovenrug. Afhankelijk van de oorzaak, worden er verschillende benamingen gebruikt voor rugklachten en rugpijn, zoals spit, lumbago, verrekking, artrose (slijtage) of kou op de rug. Straalt de pijn door naar de benen, dan wordt gesproken over een hernia, ischias of stenose. Na een behandeltraject bij de chiropractor zijn rugklachten in bijna alle gevallen verdwenen of sterk verminderd.

Meest voorkomende rugklachten

De belangrijkste symptomen van rugklachten zijn pijnscheuten in de rug, een zwaar en drukkend gevoel in de onderrug of een tintelend, prikkend of slapend gevoel. Soms op één plek, soms verspreid over de rug met uitstraling naar de benen en billen.

Waarom heb je opeens rugpijn in de onderrug?

Rugpijn in de onderrug kan plotseling, maar ook geleidelijk ontstaan. Bijvoorbeeld door je te vertillen, door een val, een ongeluk of een verkeerde beweging. Vaak zit er dan al iets net niet lekker in je rug. Er is al een verstoorde functionaliteit van een of meer rugwervels die spanning geven in de onderrug, waardoor zenuwen geïrriteerd raken en de spieren eromheen pijn doen. Een onverwachtse beweging kan dan de druppel zijn die de emmer doet overlopen. De oorzaak is dan toch geleidelijk ontstaan. Bijvoorbeeld door een verkeerde houding, langdurig zitten, te weinig bewegen, veel tillen of bukken, overgewicht, zwangerschap of langdurige stress.

Weten wat je kunt doen om rugklachten te verminderen?
Vraag je chiropractor om tips en adviezen die bij je passen.

Rugklachten verminderen met chiropractie

Je chiropractor kan je in bijna alle gevallen helpen om je rugklachten te verminderen. Vaak verdwijnen de rugklachten helemaal. In het intakegesprek kijken we zorgvuldig naar de oorzaak van je rugpijn. We kijken daarbij niet alleen naar je rug, maar naar je hele lichaamshouding en het functioneren van al je gewrichten en algehele gezondheid. Is de oorzaak helder, dan weten we welke behandeling we kunnen inzetten om snel je rugklachten te verminderen. Altijd met het doel om je helemaal van je rugpijn in je onderrug, middenrug of bovenrug af te helpen.

Resultaten van chiropractie bij rugklachten

N
Geen of minder pijn en spanning in de rug
N
Soepeler bewegen van de rug en het hele lichaam
N
Langere tijd achtereen kunnen lopen en/of staan
N
Weer met plezier kunnen sporten en bewegen

Snel van je rugklachten af?