• Head

Zwangerschap

Chiropractische zorg kan jou en je baby helpen bij een gezondere zwangerschap en bevalling. Chiropractie is veilig en aangenaam. Uit medische studies is gebleken dat je algehele gezondheid baat heeft bij chiropractische behandelingen.

Uit een studie, geleid door Irvin Hendryson M.D., Lid van de American Medical Association board of trustees, blijkt dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap bij een Chiropractor in behandeling waren geweest, zich tijdens de zwangerschap en de bevalling comfortabeler voelden. Tegenwoordig nemen vrouwen steeds vaker de verantwoording voor hun eigen lichaam. Ze eten gezonder, hebben meer lichaamsbeweging en ze onderzoeken alle mogelijke manieren om hun gezondheid zo optimaal mogelijk te houden. Chiropractie moet je zien als een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg voor (zwangere) vrouwen.

Chiropractie voor uw lichaam en uw baby

Een Chiropractor controleert je wervelkolom en bekken op functionaliteit. Gebrekkig functioneren van de wervelkolom beschadigt het zenuwstelsel en beïnvloedt het gehele lichaam, Als er zich een probleem in de wervelkolom bevindt, zal de Chiropractor deze door middel van Chiropractische behandelingen willen corrigeren, zodat de spanning van de wervelkolom afneemt. Een lichaam zonder storingen functioneert beter en heeft een hogere weerstand tegen ziekten, wat je algehele gezondheidstoestand ten goed komt, Je zou dit dan ook de essentie van Chiropractie kunnen noemen.

Het bovenstaande is voor zwangere vrouwen, van wie het lichaam zo gezond en sterk mogelijk moet zijn, om de moeilijkheden tijdens de zwangerschap en de bevalling te kunnen overwinnen, zeer belangrijk. Chiropractie verzekert u ervan, dat de voortplantingsorganen en andere stelsels, die zo belangrijk zijn voor een gezonde zwangerschap, ongehinderd de zenuwprikkelingen vanuit de wervelkolom kunnen ontvangen.

Zwangere vrouwen hebben bijzondere zorgen

Er zijn vele zaken waar zwangere vrouwen zich ongerust over maken, namelijk: zwanger blijven, ochtendziekte, de ontwikkeling van de baby, rugpijn, pijn aan hun benen en of hun bevalling goed en (hopelijk) makkelijk verloopt. Kan Chiropractie dan iets voor hen betekenen? De praktijk wijst uit dat dit mogelijk is. Chiropractie kan vrouwen helpen om op een gezonde manier zwanger te worden en te blijven, en verhoogt teven de kans om van volgroeide en gezonde baby’s te bevallen.

Zwangere vrouwen hebben bijzondere behoeften

Gedurende een zwangerschap vinden er veel natuurkundige en hormonale veranderingen plaats. Dit is nodig om een optimale omgeving voor de ontwikkeling van de baby te creëren. Dit complexe proces heeft betrekking op het hele lichaam van de zwangere vrouw. De gehele spier- en beenderstructuur is betrokken bij de groeiende buik, de “eenden loop” en de toenemende gebogen onderrug. Het bekken verandert al vrij vroeg in de zwangerschap onder invloed van oestrogenen en relaxine. Deze hormonen zorgen ervoor dat de gewrichtsbanden ontspannen en zachter worden, zodat ze samen met de toenemende gewrichtsvloeistof de gewrichten van het bekken verwijden. De toenemende mobiliteit beperkt zich niet alleen tot het bekken, maar is ook vaak in andere gewrichten merkbaar. Als de baarmoeder zich vergroot, verplaatst het centrale evenwicht zich. Er kunnen storingen in de wervelkolom ontstaan, met als resultaat kramp in de spieren en zenuwpijnen. Door de verandering van het postuur komt er meer druk op het bekken en de lage rug, met als mogelijke gevolg lage rugpijn. Vijftig procent van alle zwangere vrouwen klagen over lage rugpijn tijden de zwangerschap. Om de verandering in de lage rug te compenseren gaan veel vrouwen voorover lopen, waardoor men problemen in de nek zou kunnen oplopen. Het gevolg is vaak hoofdpijn, misselijkheid en slapeloosheid.

Algemene vragen en antwoorden over Chiropractie en zwangerschap

Is Chiropractie veilig bij zwangerschap?

Heel veilig en erg verstandig voor moeder en kind.

Is een Chiropractische behandeling moeilijk uitvoerbaar tijdens de zwangerschap?

Helemaal niet. Chiropractoren zijn speciaal getraind om vrouwen tijden hun zwangerschap te behandelen en de meeste Chiropractische behandeltafels kunnen speciaal voor zwangere vrouwen worden aangepast.

Kan men gedurende de gehele zwangerschap behandeld worden?

Ja. Er zijn zelfs patiënten die tijdens hun bevalling nog een Chiropractische behandeling krijgen, omdat het baren stopt. Na de behandeling kunnen de vrouwen hun kind alsnog langs de normale weg baren. Moet ik problemen tijdens mijn zwangerschap hebben om naar de Chiropractor te gaan? Helemaal niet, men kan ook preventief naar de Chiropractor gaan. Periodieke Chiropractische onderzoeken zouden even normaal als de maandelijkse zwangerschapscontroles bij een verloskundige moeten zijn.

Wanneer moet ik mij op wervelkolom problemen laten controleren?

Het zou het allerbeste zijn om zich al vóór de zwangerschap op wervelkolom problemen te laten controleren; dan bent je verzekerd van een goede stand van het bekken en een gezonde wervelkolom. Als je al zwanger bent kunt u ook gedurende de zwangerschap en onmiddellijk na de bevalling Chiropractische zorg ontvangen.

Kan ik ook met mijn baby naar de Chiropractor?

Indien nodig, kan een enkele dagen oude baby al een Chiropractische behandeling ontvangen.

Een Chiropractisch onderzoek kan uitwijzen of een behandeling kan bijdragen aan de gezondheid van je baby.Kerkelandenlaan 3-L | 1216 RN Hilversum | 035 6244633 | info@chiropractiehilversum.nl

035 6244633