• Head

Bovenrug

De bovenrug is dat deel van de rug waar de wervels verbonden zijn met ribben. Pijn in de bovenrug gaat vaak gepaard met stijfheid en pijn op andere plaatsen in rug, nek of borst. De Chiropractor is gespecialiseerd in rug en aanverwante klachten en kan vaak veel van deze klachten verhelpen.

Symptomen

Als er iets niet goed zit in de bovenrug, kan dat tot verschillende klachten leiden. De meeste mensen met bovenrugklachten hebben pijn tussen de schouderbladen. Maar pijn in de borst of uitstralende pijn in de armen kunnen ook het gevolg zijn van een probleem in de bovenrug. Soms lijken de verschijnselen op hartklachten en dat veroorzaakt daarom nogal eens ongerustheid. Hoesten, niezen en ademhalen, kan allemaal pijnlijk zijn. De Chiropractor kan nagaan of uw klachten te maken hebben met een rugprobleem. Wanneer dat het geval is, kan de Chiropractor uw klachten goed behandelen. Borstbeenklachten komen ook vaak voor na een openhartoperatie.

Oorzaken

  • Bovenrugpijn kan verschillende oorzaken hebben:
Een verkeerde houding zoals scheef of in elkaar gezakt achter het bureau zitten. Eenzijdig gebruik van de armen door steeds dezelfde beweging te maken zoals bij strijken en veel boven het hoofd werken. Een enkele keer heeft pijn in de bovenrug geen plotselinge oorzaak, zoals bij vertillen of een verkeerde beweging maken. Een verkeerde stand of het ‘vastzitten’ van één of meer rugwervels veroorzaakt spanning in de bovenrug. Zenuwen raken geïrriteerd en dat leidt tot pijn.
  • Zelfs problemen aan organen, bijvoorbeeld maagklachten, kunnen samenhangen met geïrriteerde zenuwen in dit gebied.

Preventie

Een goede houding bij staan en zitten voorkomt bovenrugklachten. Tevens is het belangrijk om op een zodanig verantwoorde manier te bewegen dat vertillen of overbelasting wordt voorkomen. Uw Chiropractor kan u hierover adviseren. Op vragen als: welke sport kan ik het beste beoefenen, waarmee moet ik voorzichtig zijn, heeft uw Chiropractor ook een antwoord.

Behandeling

Allereerst stelt de Chiropractor vragen over de rugpijn en over uw algehele gezondheidstoestand. De rugpijn kan namelijk samenhangen met andere gezondheidsklachten. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. De Chiropractor maakt gebruik van verschillende medische methodes om uit te zoeken waar de pijn vandaan komt en hoe het gesteld is met de beweeglijkheid en de soepelheid van alle gewrichten die met de pijn te maken kunnen hebben.Kerkelandenlaan 3-L | 1216 RN Hilversum | 035 6244633 | info@chiropractiehilversum.nl

035 6244633