Naar de chiropractor tijdens je zwangerschap

Voel je goed, gezond en zelfverzekerd
 

Chiropractie Hilversum - Specialist in nek-, rug-, en bekkenklachten

Meest voorkomende klachten tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap maakt je lichaam een enorme transformatie door. Als je baarmoeder groeit, verplaatst het centrale evenwicht zich in je lichaam. Dat kan verstoringen in je wervelkolom geven. Met allerlei klachten en onzekerheden tot gevolg. Rug- en nekklachten bijvoorbeeld. Maar ook bekkenpijn, schaambeenklachten, bekkeninstabiliteit en (uitstralende) pijn in de benen.

Om de veranderingen in je rug te compenseren, gaan veel vrouwen vooroverlopen. Logisch, maar dat kan juist nekklachten, hoofdpijn, misselijkheid en slapeloosheid veroorzaken. En daar zit je juist niet op te wachten tijdens je zwangerschap!

 

Zwangerschapsklachten die je chiropractor behandelt

  • Bekkenpijn en bekkenbodemklachten
  • Schaambeenpijn en bekkeninstabiliteit
  • Lage rugpijn
  • Pijn in heupen en liezen
  • Uitstralende pijn naar de benen
  • Spierkrampen en nekklachten
  • Hoofdpijn

Waarom chiropractie tijdens je zwangerschap?

Een schrale troost misschien, maar je bent niet de enige die klachten krijgt tijdens de zwangerschap. Ook spelen er vaak allerlei zorgen bij vrouwen over het kindje en de bevalling. Je chiropractor helpt je om tijdens je zwangerschap gezond en sterk te blijven. Je kindje kan zich daardoor optimaal ontwikkelen, jij voelt je fitter tijdens de zwangerschap en de bevalling verloopt soepeler.

Pijnvrij en gezond zwanger met chiropractie

Blokkades of verstoringen in de wervelkolom irriteren het zenuwstelsel en beïnvloeden het hele lichaam. Een chiropractor vindt de verstoringen en corrigeert deze op zachte en effectieve manier met chiropractische behandelingen. Zodra de wervelkolom volledig ontspannen is, kan je zenuwstelsel optimaal prikkels doorgeven en je lichaam optimaal functioneren.

Voordelen van chiropractie tijdens de zwangerschap

Een chiropractor helpt jou en je baby bij een gezonde en soepele zwangerschap en bevalling.

N
Het lichaam, gewrichten en spieren blijven optimaal functioneren tijdens de zwangerschap
N
Minder pijnklachten in rug, nek, bekken en benen
N
Je kindje kan zich optimaal ontwikkelen
N
Ondersteunt een voorspoedige bevalling
Wil je gezond en sterk blijven tijdens je zwangerschap, om alle veranderingen in je lichaam en de bevalling goed op te vangen? Je chiropractor ondersteunt je daarbij.

Veelgestelde vragen over chiropractie en zwangerschap

Is chiropractie veilig bij zwangerschap?

Onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen tijdens de zwangerschap. Ze gebruiken speciale en extra zachte behandeltechnieken. Die zijn 100% veilig en mag je ook tegen het einde van de zwangerschap ondergaan. Ook kan je chiropractor je begeleiden bij oefeningen die je thuis kunt doen, bijvoorbeeld om zwangerschapsincontinentie te voorkomen.

Is een chiropractie behandeling moeilijk uitvoerbaar tijdens de zwangerschap?

Het antwoord daarop is nee. Helemaal niet. Onze chiropractoren zijn speciaal opgeleid om vrouwen tijdens de zwangerschap te behandelen en onze behandeltafels kunnen speciaal voor zwangere vrouwen worden aangepast.

Kan ik alleen naar een chiropractor als ik (pijn)klachten heb?

Nee, het is juist verstandig om preventief naar je chiropractor te gaan. Een lichaam zonder verstoringen functioneert beter en heeft een hogere weerstand en draagkracht, wat je algehele gezondheid tijdens je zwangerschap sterk verbetert.

Kan ik ook met mijn baby naar de chiropractor

Al vanaf enkele dagen na de geboorte kan je baby volledig veilig worden behandeld door je chiropractor. Aan de hand van chiropractisch onderzoek kan je chiropractor vaststellen of een behandeling kan bijdragen aan de gezondheid van je baby .

Wil je klachtenvrij zijn tijdens je zwangerschap en je lichaam zo goed mogelijk voorbereiden op en voorspoedige bevalling? Je chiropractor ondersteunt je daarbij.