Artrose behandelen

Heb je last van stijve en pijnlijke gewrichten die je huisarts toeschrijft aan artrose? Voel je dagelijks dat je rug, heupen of knieën protesteren bij iedere stap die je zet? Misschien wordt zelfs het gebruik van je vingers en handen steeds lastiger?

Blijf niet met artroseklachten lopen. Er zijn goede mogelijkheden om artrose te behandelen en de pijn te verminderen. Je chiropractor kan je adviseren en met de juiste behandelingen zorgen dat je pijnklachten sterk verminderen.

Of lees eerst meer informatie over hoe we artrose behandelen.

Chiropractie Hilversum - Specialist in nek-, rug-, en bekkenklachten

Artrose klachten en artrose behandelen

Artrose, ook wel bekend als kraakbeenslijtage, komt vaak voor in gewrichten die zwaar worden belast. Zoals je heupen, knieën, voeten, rug, nek, schouders, handen en polsen. Bij artrose neemt de kwaliteit van het kraakbeen tussen de botten in een gewricht af. Het kraakbeen werkt niet meer zo goed als schokdemper, waardoor de gewrichten minder soepel bewegen en er bot-op-bot contact ontstaat in het gewricht. Dat geeft frictie en veroorzaakt vaak pijn en ontstekingen.

Om pijn en ontstekingen te voorkomen of te verminderen, is het essentieel om de gewrichten soepel te houden en de belasting van de gewrichten aan te passen. Dus niet minder bewegen, maar ánders bewegen. En dat is precies waar we met chiropractie op focussen. Want bewegen is juist heel goed bij artrose! Je chiropractor helpt je om de beweeglijkheid van je gewrichten optimaal te houden en geeft je advies over de juiste belasting van jouw lijf en gewrichten.

Wil je weer zonder pijn meer bewegen met artrose?

Belangrijkste symptomen van artrose

Artrose is het geleidelijke proces van kraakbeenslijtage in gewrichten. Dat begint al vanaf een jaar of 35 en neemt geleidelijk aan toe. Belangrijke symptomen van artrose zijn:

 • Opstartproblemen: stijfheid en/of pijn bij opstaan uit bed of uit een stoel. Eenmaal op gang gaat het weer beter
 • Stijfheid en/of pijn bij bewegen
 • Zwelling en pijn door vochtophoping (ontstekingsfase)
We hebben op kort termijn nog enkele plekken beschikbaar.

Hoe ontstaat artrose?

Artrose kan op verschillende manieren ontstaan. Denk aan verkeerde belasting, overbelasting van je gewrichten, overgewicht, te weinig bewegen of door een beschadiging van het gewricht. Al deze dingen leiden tot kraakbeenverlies en bot-op-bot contact in het gewricht, wat pijn en ontstekingen veroorzaakt.

Hoe kun je artrose zelf behandelen?

 • Wissel regelmatig van houding (staan, zitten, lopen) om langdurige of eenzijdige druk op je gewrichten te voorkomen
 • Beperk langdurig zitten, omdat de ‘smeerolie’ in je gewrichten dan verdikt en je gewrichten stroever worden. Sta na 15-20 minuten even op.
 • Let op je houding en corrigeer ongelijke of onnatuurlijke bewegingen
 • Zorg voor een gezond gewicht om overbelasting te voorkomen
 • Eet meer groenten en plantaardige producten en minder suikers, rood vlees, alcohol en bewerkte producten
 • Luister naar je lichaam! Is bewegen pijnlijk, beperk dan de duur. Beweeg vaker, maar dan wat korter
 • Raadpleeg een chiropractor bij klachten na een val of blessure

Blijf niet met artroseklachten lopen. Er zijn goede mogelijkheden om artrose te behandelen en de pijn te verminderen.

We hebben op kort termijn nog enkele plekken beschikbaar.

Behandeling artrose door een chiropractor

Je chiropractor behandelt artrose door de beweeglijkheid van je gewrichten en spieren te optimaliseren, zodat jij straks weer een soepel lichaam hebt.

De behandelingen richten zich nooit alleen op het pijnlijke gewricht zelf. Vaak is het omliggende gebied ook stijf, zoals het bekken, de lage rug of de enkels. Door daar de stijfheid en de spierspanning te verminderen, wordt de druk op de pijnlijke gewrichten minder. En dat neemt de pijn weg!

Behandelingsmethoden artrose

De behandelingsmogelijkheden daarvoor zijn heel divers en worden volledig afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en situatie. Daarnaast geeft je chiropractor je adviezen en oefeningen over de beste manier om je gewrichten te bewegen en te belasten. Zodat je zelf leert hoe je het beste pijnklachten kunt voorkomen of beperken.

Voordelen artrose behandeling door een chiropractor
N

Makkelijker opstaan en soepeler kunnen bewegen door de dag heen

N

Minder ontstekingsreacties en pijn in je gewrichten

N
Betere houding en balans en meer bewegingsvrijheid
N

Weten wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen en te beperken

Ik was eerst best sceptisch, maar ben enorm blij dat ik het gedaan heb! !!

Na maandenlang getob met m’n knie besloot ik de stap te wagen en naar Chiropractie Hilversum te gaan op advies van vrienden. Eerlijk gezegd was ik aanvankelijk behoorlijk sceptisch, maar nu ben ik ontzettend blij dat ik het heb gedaan. De orthopeed in het ziekenhuis stelde voor om te opereren, maar dat vond ik nog te drastisch. Gelukkig stond hij open voor andere mogelijkheden. Nicoline wist precies waar de pijn vandaan kwam (uit mijn rug!) en bood een effectieve behandeling om de pijn te verlichten. Na een aantal sessies heb ik nu 90% minder pijn. Ik heb ook pijnvrije dagen. De oefeningen die ze me adviseerde leken me in het begin niets. Maar het grappige is dat ik de oefeningen nu dagelijks met plezier doe, want ik voel dat de spiervorming absoluut helpt om de pijn in de knie te verminderen. Dus dan wil je wel!
Jan

Loosdrecht

Veel vertrouwen, prima behandelingen

Ben 28 jaar geleden bij Chiropractie Hilversum terechtgekomen, vanwege instabiel bekken door zwangerschap. Dit beperkte me in mijn bewegen, had altijd pijn. Na intensieve behandelingen, was na een aantal maanden de pijn zo goed als weg en kon ik weer goed bewegen. Ben 1 keer per half jaar blijven komen voor onderhoud. Nu heb ik slijtage (artrose) aan mijn onderrug en kom ik 1 keer per 2,5 maand bij Chiropractie Hilversum. Zij zorgen er met behandelen voor dat ik vrijwel geen pijn heb. Bewegen gaat soepel en mijn werk binnen de kinderopvang kan ik prima uitvoeren. Heb nu ook niet het idee dat de artrose erger wordt. Kan het iedereen aanbevelen.

Mirjan

Kortenhoef

Wat heerlijk om na een behandeling weer pijnvrij door het leven te gaan

Regelmatig maak ik een afspraak voor een algehele ‘onderhoudsbeurt’. Nu had ik daarmee te lang gewacht en veel pijn in mijn nek, onderrug, linkerknie en heupgewricht. Met name met slapen, stilstaan en lopen had ik allerlei pijntjes. Mijn chiropractor heeft alle blokkades in mijn heup, rug en nek zeer vakkundig, met duidelijke uitleg, aangepakt. Nu – na 1 dag – voel ik dat mijn doorbloeding weer volledig is en zijn alle pijntjes, inclusief die van mijn knie, als ‘sneeuw door de zon’ verdwenen en heb ik al een stuk beter geslapen.
Wat een heerlijk gevoel om na een behandeling van slechts een kwartier weer geheel pijnvrij door het leven te gaan. Volgende keer maak ik de afspraak dan ook zeker eerder en Chiropractie Hilversum krijgt van mij een dikke 10 (plus).

Bob

Hilversum

Heb je last van pijnlijke en stijve gewrichten of heeft je huisarts artrose geconstateerd?

Blijf niet met artrose klachten lopen. Met de juiste behandeling blijf je soepeler en heb je minder of geen klachten meer.

Maak online je afspraak

Al onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in rug-, nek-, schouder- en gewrichtsklachten. Daarnaast hebben Wouter, Nienke en Nicoline alle drie hun eigen specialisaties.

Wouter de Ruijter

Specialisaties:

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Acute (rug)klachten
 • Sportblessures
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Zwangerschaps- en klachten bij baby’s

Maak een afspraak bij Wouter:

Jonger dan 12 jaar? Klik hier.
Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij Wouter onder behandeling geweest? Klik dan hier.

Nienke Floor

Specialisaties:

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Bekkenklachten
 • Huilbaby’s en andere klachten bij baby’s
 • Motorische- en ontwikkelingsklachten bij kinderen
 • Zwangerschapsgerelateerde klachten

Maak een afspraak bij Nienke:

Jonger dan 12 jaar? Klik hier.
Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij Nienke onder behandeling geweest? Klik dan hier.

Nicoline Lambers

Specialisaties:

 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Klachten in de nek, arm en pols
 • Bewegingsproblemen vanuit de heup, voet en enkel
 • Stenose klachten in de lage rug of nek
 • Klachten bij het ouder worden

Maak een afspraak bij Nicoline:

Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij Nicoline onder behandeling geweest? Klik dan hier.

Eerst beschikbare afspraak

Geen voorkeur voor een behandelaar? Maak dan een afspraak bij de eerst beschikbare behandelaar.

Let op: voor zwangerschaps- en klachten bij baby's kan je alleen terecht bij Wouter en Nienke.

Jonger dan 12 jaar? Klik hier.

Tussen de 2 en 5 jaar geleden bij ons onder behandeling geweest? Klik dan hier.